Wat is krachtstroom?

Krachtstroom wordt vaak verward met een 3 fase aansluiting. De termen hebben veel met elkaar te maken, maar er is een belangrijk verschil. Krachtstroom is een speciaal type stroom dat nodig is voor elektra dat extra vermogen nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan industriële toepassingen of zware huishoudelijke apparaten, zoals grote ovens of sauna’s. Indien u krachtstroom nodig heeft, dan moet er een 3 fase aansluiting worden aangesloten. Een 3 fase aansluiting is een aansluiting dat meer volt kan geleiden dan een reguliere 1 fase aansluiting. Wanneer een zwaardere apparaten gaat gebruiken met een 1 fase aansluiting, dan kan deze overbelast raken. Krachtstroom is dus het type stroom en de 3 fase aansluiting de elektriciteitsaansluiting die daarvoor nodig is. Denkt u krachtstroom nodig te hebben, dan moet de toevoer van de stroom aangevraagd worden bij de energieleverancier. de door ons aangedragen professional kan u adviseren over krachtstroom, dit voor u aanvragen en een 3 fase aansluiting voor u aanleggen.

Inductiekookplaat aansluiten

Een inductiekookplaat valt onder de zwaardere huishoudelijke apparaten en zal een 1 fase aansluiting dan ook overbelasten. Heeft u uw zinnen gezet op een nieuwe keuken met inductiekookplaat of wilt u uw huidige kookplaat vervangen? Naast de 3 fase aansluiting die u hier voor nodig heeft, is ook een speciaal stekkersysteem, een zogenaamd Perilex stekkersysteem, vereist. Laat uw groepenkasten op orde maken, zodat u uiteindelijk zorgeloos van uw nieuwe keuken kunt genieten. de door ons aangedragen professional kan voor u een Perilex stekker aansluiten.

Krachtstroom aansluiten in Winschoten

Twijfelt u over of u krachtstroom nodig heeft en of u de juiste elektriciteitsaansluiting in uw woning of bedrijfspand heeft? In Winschoten en omgeving kunt u ons inschakelen voor het aanleggen van krachtstroom, maar ook voor andere elektrotechniek, zoals groepenkasten en verlichting. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u naar de mogelijkheden.